Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Manyas'taki Tarım işçileri alacak peşinde

Manyas

Manyasta sebze tarlalarında çalışan tarım işçileri toplamda 335 bin lira tutarında ki alacaklarının ödenmediğini ileri sürdü.

Manyas`ta sebze tarlalarında çalışan tarım işçileri toplamda 335 bin lira tutarında ki alacaklarının ödenmediğini ileri sürdü.
İstanbul Karaköy Liman Hastanesinde Tıp Doktoru olarak görev yapan C.Ö., Manyas`ta Ziraat Mühendisi Z.Z. ve çiftçi H.Ö. ile bağlantı kurarak üç köyde 850 dekar tarım arazisi kiralayarak çeşitli türde sebze ekimi yaptırdı. Sebzeler hasat edilmeye başlandığında Manyas`ta işçi başçılığı yapan Ercan Gül, Veli Çoban, Şerif Ali Boran ile Urfa`dan Manyas`a ailesi ile birlikte çalışmaya gelen Nuri Yiğit ile anlaşarak kendilerinden hasatta çalışmak üzere bayan ağırlıklı işçi talebinde bulundu.
Dr. C.Ö. ilk zamanlar hasat edilen ürünü pazarlayarak işçilerin bir kısım ücretini ödediği ancak daha sonra ilçeye gelmeyip, tarım işçilerine de tarlada ki ürünü toplayıp satarak alacaklarını buradan tahsil etmelerini istediği iddia edildi.
Ancak Dr.C.Ö`nün ekim döneminde gerekli olan gübre, ilaç v.b gibi girdileri senet karşılığında aldığı vadesinde senedi de ödemediği, alacaklı ile yine tarla sahiplerinin de alacağının bir kısmını vermemesi üzerine bu kişilerin sebze ekili arazilere icra yolu ile ihtiyat-i tedbir kararı koydurduğu kaydedildi.
Tarım işçilerinin bu karar sonrası çıkmaza girdikleri ve toplam 335 bin lirayı bulan alacaklarını alamamalarına tepki gösterdi.
Bayan yevmiyesinin 37, erkek işçi yevmiyesinin ise 45 lira olduğunu belirten işçi başları, Manyas C.Savcılığına başvururken, temin ettikleri işçilerin kendilerini muhatap kabul ettiklerini söyleyerek çaresizlik içerisinde "Bizden işçi istedik, bulduk bir kısım para verdi daha sonra ki alacaklarımızı vermedi. İşçiler haklı olarak bize geliyorlar, şimdi tarlalara tedbir konulduğu için tarlaya da giremiyoruz. Çoluk çocuk perişan haldeyiz. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız." şikayetinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı